sâmbătă, 2 mai 2015

Cum actioneaza remediile florale?

Cercetari recente asupra legaturii dintre emotii si sistemul imunitar sprijina ideea ca starea de echilibru emotional si starea de pace interioara influenteaza in mod direct starea de sanatate a persoanei. Din ce in ce mai multi oameni de stiinta din domeniu considera ca starea mentala are influente directe asupra sanatatii.

"Prin bunatatea lui Dumnezeu, s-a revelat faptul ca El a oferit tuturor celor care sufera o modalitate de vindecare pentru neplacerile lor. Aceste leacuri se gasesc printre anumite ierburi si plante vindecatoare, si printre copacii din Natura." (Dr. Bach)


Despre cauza bolilor si despre felul in care actioneaza remediile, il lasam pe insusi dr. Bach sa ne explice, asa cum a explicat si contemporanilor sai:

"Cauzele reale ale bolii pot fi spre exemplu:
  • Reprimarea, Nehotararea, Teama
  • Entuziasmul exagerat, Agitatia, Ignoranta
  • Indecizia, Nerabdarea, Indiferenta
  • Panica, Neputinta, Suferinta

Daca le permitem, aceste stari se vor reflecta in corpul nostru producand ceea ce numim boala. Neintelegandu-i cauzele reale, noi am atribuit dizarmonia influentelor externe, germenilor, frigului, caldurii si am denumit rezultatul acestor influente artrita, cancer, astm, etc., considerand astfel ca boala incepe in corpul fizic.

Intrucat plantele ne vindeca temerile, anxietatile, ingrijorarile, greselile si esecurile, pe acestea trebuie sa le identificam si apoi boala, oricare ar fi ea, va disparea.

Asa cum Dumnezeu in mila Sa ne-a daruit hrana, tot asa a lasat printre ierburile campului, plante minunate care sa ne vindece atunci cand suntem bolnavi. Astfel de plante sunt cele 38 de remedii florale. Fiecare planta corespunde unei calitati... iar rolul ei este de a intari calitatea respectiva, pentru ca personalitatea sa poata depasi defectul care o blocheaza."
(Free Thyself)

Actiunea acestor remedii este de a ne creste vibratiile si de a ne deschide canalele pentru a receptiona Sinele Divin; de a umple natura noastra interioara cu acele virtuti de care avem nevoie si de a elimina din noi defectele care ne dauneaza. 

Remediile sunt capabile sa ne inalte si sa ne aduca mai aproape de spiritul nostru, asemenea muzicii de calitate sau a oricarui lucru maret care ne inspira si, totodata, sa ne aduca pacea interioara si sa ne vindece suferintele. Remedile trateaza fara a ataca direct afectiunile de care suferim, ci inundand corpul cu vibratiile Naturii noastre Divine, in prezenta careia boala se topeste precum zapada la soare. (dr. Bach)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu