duminică, 10 mai 2015

Copilul meu are enurezis. Il pot ajuta cu remediile florale Bach?

Ce este enurezisul?
Enurezisul este incapacitatea de a controla eliminarea urinei. Diagnosticul se pune poate la copiii care nu au dobandit aceasta capacitate dupa varsta de 5 ani. De asemenea, poate aparea si la adulti, ca urmare a unor probleme de sanatate.

Enurezisul poate fi nocturn, diurn, sau atat diurn cat si nocturn.

Acesta poate fi insotit sau nu de incapacitatea de a controla emisiile de fecale.

Majoritatea copiilor dobandesc spontan pana la varsta de 3-5 ani, capacitatea de control al sfincterelor si de a urina / defeca prin utilizarea toaletei, anuntandu-si nevoile fiziologice in timp util. De asemenea, se trezesc noaptea pentru a urina la olita.

Exista insa si copii care "uda patul" si la varste mai mari, ceea ce ridica un semn de intrebare.

Parintii incearca orice metoda pentru a-si antrena copiii pentru o mictiune / defecatie normala. Cel mai adesea tulburarile persista iar copilul pare ca se "incapataneze" sa nu invete aceste abilitati de autocontrol fiziologic.

Recomandarea noastra este sa va adresati in primul rand medicului pentru a investiga posibilele cauze ale enurezisului si ce tratamente posibile exista pentru aceasta afectiune.
Cum îi pot ajuta pe copii remediile florale Bach pentru intarirea autocontrolului la urinare?
Remediile florale Bach se administreaza intotdeauna dupa analizarea situatiei prezente, a cauzelor enurezisului si a consecintelor acestuia in plan emotional pentru fiecare copil in parte, plecand de la principiul dr. Bach, si anume acela ca boala este o rezultanta a factorilor externi si a factorilor interni (fiecare om reactioneaza diferit in fata bolii).

Cu toate acestea, putem distinge cateva remedii care sunt recomandate in mod frecvent in caz de enurezis sau in cazul antrenamentului pentru utilizarea olitei:

Pentru dobandirea controlului sfincterian recomandam urmatoarele remedii, intr-o sticluta de tratament:

Walnut - pentru adaptare si tranzitie catre un nou stil de viata
Chesnut Bud - pentru a invata mai usor din greseli

In plus, in sticluta de tratament se mai pot adauga unul sau mai multe remedii (in total, maxim 7 - vezi modalitati de administrare a remediilor florale Bach), dupa cum urmeaza, in functie de situatie:

Larch - deoarece enurezisul afecteaza negativ imaginea de sine si increderea in fortele proprii
Cherry plum - pentru dobandirea autocontrolului
Crab Apple - pentru sentimentul de impurificare dat de murdarirea cu urina
Rescue Remedy - pentru a dobandi echilibrul in situatiile de urgenta
Star of Betlehem - daca enurezisul este provocat de situatii de soc psihologic / traumatic
Rock Rose - daca enurezisul este provocat de stari de frica extrema / panica
Clematis - daca enurezisul este provocat de lipsa unei atasari fata de prezent, copilul fiind cu capul in nori, cu alte preocupari visatoare, uitand de nevoile fiziologice
Gentian  - in situatia in care copilul si-a pierdut speranta ca va putea intr-o zi sa-si controleze emisiile de urina / fecale
Wild Rose - in situatia in care copilul manifesta apatie, resemnare sau indiferenta fata de problematica urinarii, nu pare sa fie afectat de situatie si nu depune niciun efort sa o amelioreze
Chicory - este recomandat in situatia in care copilul utilizeaza in mod inconstient incontinenta pentru a atrage atentia si grija celor apropiati, din nevoia a confirma afectiunea acestora
Holly - daca suspectam ca enurezisul este manifestarea unui fel de "razbunare" din partea copilului pentru anumite situatii care i-au displacut, din partea celor apropiati In special la baietii pana in 4 ani am intalnit situatia in care, desi au dobandit control sfincterian, in momentele de suparare, furie, faceau pipi pe ei. Uneori anuntau acest lucru, ca o modalitate de santaj: "Fac pipi pe mine!"
Impatiens - poate fi recomandat in cazul in care copilul nu are suficienta rabdare pentru a sta pe olita.

Este evident ca nu putem adauga toate aceste remedii intr-o singura sticluta de tratament. De aceea este recomandabil ca parintii sa stea de vorba cu un consilier / practician in remediile florale Bach sau sa auto-analizeze situatia pentru a putea alege remediile potrivite in functie de situatie.

De asemenea, tot atat de util este ca si copilul sa fie abordat de catre consilier sau de catre parinti, acesta putandu-si exprima propriile trairi vis-a-vis de problema enurezis-ului, oferind de cele mai multe ori, informatii clarificatoare.

Cu rabdare, urmand tratamentul zilnic individualizat - copiii vor reusi sa depaseasca aceasta problema, unii mai repede, altii mai lent, fiecare in ritmul propriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu