Beneficiile remediilor florale Bach

Terapia cu remedii florale Bach poarta numele dr. Edward Bach, care si-a dedicat ultimii ani din viata, in Anglia anilor 1930, pentru identificarea unui sistem de tratament simplu, adresat planului emotional, 100% natural si accesibil.

Plecand de la constatarea ca medicina clasica se limiteaza la tratarea efectului si nu a cauzei bolii, precum si faptul ca medicamentele se adreseaza bolii si nu bolnavului, dr. Bach, medic bacteriologist si cercetator la origine, un fin observator al naturii umane si al bolii, declara ca exista bolnavi si nu boli, iar cauza reala a bolilor nu este de natura fizica ci se datoreaza conflictului intre Minte si Suflet, intre Om si Divintate.

Sistemul de remedii florale ale dr. Bach are la baza urmatoarele avantaje, asa cum exprima insusi dr. Bach in una din ultimele sale prelegeri, din 1936:

1. "Toate remediile sunt facute din flori frumoase, plante si copaci ai Naturii: niciunul din ele nu este otravitor, nici nu poate face vreun rau, indiferent cat s-a luat."

2. In total sunt doar 38 de plante, ceea ce face sistemul foarte usor de utilizat.

3. Metoda prin care se aleg remediile pentru o anumita situatie este simpla si usor de inteles.

4. Vindecarile obtinute au intrecut orice asteptari, atat ale dr. Bach, ale terapeutilor precum si ale pacientilor, de-a lungul timpului.

5. Aceste plante au reusit sa obtina rezultate pozitive acolo unde alte metode de tratament au esuat.

6. Acest sistem de tratament nu necesita cunostinte medicale de specialitate pentru a te putea trata pe tine insuti dar si pentru a putea trata pe altii.

7. Tratand cauza bolii (emotii negative, dezechilibre emotionale, conflicte interioare) obtinem efecte pozitive si asupra bolii.

8. Remediile florale Bach nu au efecte secundare, adverse, nu au contraindicatii si nu sunt sedative.

9. Pot fi administrate fara contraindicatii copiilor, femeilor insarcinate, noilor nascuti, adolescentilor, adultilor, animalelor si plantelor

Dr. Bach pleaca de la premiza ca nu boala este cea care indica tratamentul, ci felul in care pacientul reactioneaza la boala. Starea de spirit a pacientului este cea care ghideaza alegerea remediului.

Astfel, avem remedii florale care se adreseaza starilor de spirit precum: frica, iritabilitate, neincredere, ingrijorare  excesiva, gelozie, ura, indiferenta, spirit critic exagerat, dor, tristete, deznadejde, descurajare, soc, pierderea controlului etc.

Rezultatele experientei clinice de aproape 80 de ani precum si numeroase studii au dovedit eficacitatea remediilor florale Bach in ameliorarea suferintelor emotionale ale pacientilor.